El projecte “4 dècades 4 pics” de l’Agrupament l’Estornell de l’Espluga guardonat als Premis d’Educació en el Lleure 2017

El jurat de la 13a edició dels Premis d’Educació en el Lleure, convocats per la Fundació Carulla, ha atorgat el premi a la trajectòria, en reconeixement a la trajectòria d’una entitat en el camp de l’educació en el lleure al projecte “4 Dècades 4 Pics” de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí. Aquest projecte va ser ideat i organitzat pel Cau de l’Espluga per a commemorar el 40è aniversari de l’entitat, durant el curs 2015-16.

Els altres premiats han estat l’Associació Arrels Urbanes (Salt), el Centre d’Esplai La Gresca (Ripollet) i l’Associació Educativa Integral del Raval, que han guanyat en la categoria de projectes nous i Joves per la Igualtat i la Solidaritat de l’Hospitalet de Llobregat s’endú el premi a l’experiència de la Direcció General de Joventut.

La dotació de cadascun dels premis és de 4.000 euros i s’atorguen a entitats que treballen en temps de lleure i que eduquen, dia a dia, des de la proximitat, l’aprenentatge de competències, habilitats i valors, el contacte amb la natura i el treball des de la comunitat i els barris per afavorir el sentiment de pertinença.

La iniciativa “4 Dècades 4 Pics” consistia en pujar 4 cims, un pic per cada dècada de l’Agrupament l’Estornell: Sant Jeroni – Montserrat (15 de maig de 2016), Canigó (9 i 10 de juliol de 2016), Pedraforca (17 i 18 de setembre de 2016) i Montardo (8 i 9 d’octubre de 2016). La proposta estava obert a totes les persones de l’Espluga de Francolí i comarca per celebrar de manera oberta els 40 anys de Cau a l’Espluga. El total de participants va ser de més de 250 persones entre els 4 cims.

4D4P va permetre que nens i joves de l’Agrupament se sentissin partícips de la celebració dels 40 anys del seu Cau, que excaps de l’Estornell es retrobessin en un projecte 100 % vinculat amb l’escoltisme, que les famílies i amics del Cau de l’Espluga també poguessin compartir la celebració i que totes aquelles persones amb ganes de fer muntanyisme poguessin sumar-se a aquesta commemoració amb essència de Cau. A més a més, a tots els participants els va unir l’oportunitat i el repte de descobrir plegats 4 dels pics més emblemàtics del país. Es pot consultar el projecte presentat a: http://bit.ly/2iZNXWi i el vídeo-resum a https://www.youtube.com/watch?v=jFyHOiyIbxA&t=204s.

El jurat de la 13a edició dels Premis d’Educació en el Lleure estava format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Fabian Mohedano, Miquel Rueda, Edgar Iglesias, Rafa Ruiz de Gauna, Marta Rosàs, Marta Vilalta i Rosa M. Pujol. El veredicte emès es pot consultar a http://www.fundaciocarulla.cat/ca/noticies/coneix-els-guanyadors-dels-xiii-premis-d%E2%80%99educaci%….

El lliurament dels guardons serà el dimecres 4 d’octubre de 2017, a les set de la tarda, al Palau Robert (Diagonal-Passeig de Gràcia, de Barcelona).

Podreu trobar el projecte presentat, les fotografies de cada pic i el vídeo resum a l’apartat de documents de la mateixa web.