Recuperem L’Aplec a Durro!

L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell hem celebrat aquest cap de setmana l’Aplec a Durro, la tradicional trobada dels membres de l’associació a la Vall de Boí que des del 2014 no se celebrava. Casa Llavasa, l’espai de l’Associació l’Estornell ara reconvertit en una casa de colònies, ha rebut una vuitantena d’escoltes i familiars per celebrar-hi el primer Aplec d’aquesta nova etapa.

El primer Aplec a Durro es va celebrar l’any 1982

La proposta no s’ha executat en els darrers quatre anys a causa del mal estat de Casa Llavasa abans de les obres de millora i, alhora, per l’augment del nombre de nens i nenes que formen l’agrupament. Tot i això, aquest 2018 la recuperació ha congregat desenes de persones de les diverses branques de l’agrupament, exmembres i també alguns familiars.

Des de divendres i fins diumenge, s’hi han celebrat diverses activitats, una sortida per l’entorn, propostes de convivència i iniciatives per treballar els valors de l’escoltisme. A més a més, els assistents han plantat una pomera al pati de Casa Llavasa, on anteriorment ja n’hi havia una, per deixar petjada de la recuperació de l’Aplec, després de quatre anys sense celebrar-se, i també s’ha penjat un quadre commemoratiu.

Després de la remodelació de la casa ubicada a la Vall de Boí, els participants constaten que l’estada ha estat més confortable. Una recuperació de l’Aplec a Durro que el president de l’Associació l’Estornell, Enric Vives, considera il·lusionant i espera que pugui continuar en les noves instal·lacions.

 

FES CLIC AQUÍ PER A VEURE L’ÀLBUM DE FOTOS