L’Estornell s’obra a tothom amb la projecció d’una pel·lícula al Teatre del Casal

L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell hem tancat el trimestre i hem celebrat el Nadal amb una tarda de cau en què hi ha participat més d’un centenar de persones. La jornada ha estat oberta a tots els membres, infants, joves, famílies, caps, excaps i tothom que alguna vegada s’ha posat el fulard al coll.

La tarda del dissabte 18 de desembre hem fet jocs amb totes les branques pels carrers del poble i, seguidament, vam cagar la tiona Mariona. A partir de les sis de la tarda, s’hi han sumat les famílies, els excaps i d’altres espluguins per veure conjuntament la projecció de la pel·lícula “El Cau”, que just s’acaba d’estrenar al Festival Temporada Alta, al Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí.

La docuficció de Pere Solés i DDM Visuals parla del dia a dia d’un Agrupament, de com s’organitzen, com treballen i com es prenen les decisions a l’escoltisme. I, a més, explica la història d’un dels Agrupaments de Salt, que decideix afrontar el repte de ser un cau que realment representi la realitat multicultural actual, un dels grans temes de debat en el món escolta català. És un cant a l’escoltisme inclusiu.

Durant la sessió, hem sortejat una cistella entre tots els assistents amb productes gentilesa d’alguns dels comerços locals. I, just després, hem aprofitat l’ocasió per acomiadar els caps que han deixat de ser-ho aquest curs, després de molts anys de voluntariat a l’Estornell. La cerimònia ha tingut lloc al local de l’Agrupament en un format més reduït.