Pioners i Caravel·les

Els P/C són nois i noies amb edats compreses entre els 14 i 17 anys. Fan 3r i 4rt curs d’ESO. El darrer any d’estada a la branca ja no segueixen ensenyaments obligatoris, i ja tenen edat de treballar. Molts opten per continuar els estudis de CFGM o Batxillerat. S’identifiquen pel color vermell.

Els pioners i les caravel·les són persones que a poc a poc van assimilant i acostumant-se a les noves capacitats i condicions de vida que els ha imprès el terrabastall de la preadolescència. Per aquest mateix motiu, també podem afirmar que són persones amb més criteri i més seguretat a l’hora d’avançar en el seu procés d’autonomia. Malauradament, la maduració del seu rellotge biològic no coincideix amb la

maduració del seu rellotge social. Un i altre tenen una relació impossible i imprescindible a la vegada, com a les millors pel·lícules d’amor.

En aquesta branca, els petits grups s’anomenen equips. Els equips són formats per sis persones de la unitat, tot i que si el gran grup és més reduït perquè hi ha adolescents que comencen a abandonar l’agrupament, poden fer-se de cinc.

L’orientació del projecte educatiu de l’agrupament se centra precisament en la dimensió de projectar. Projectar a diversos nivells. En primer lloc, des del punt de vista de grup. Per això el gran repte de l’etapa és desenvolupar projectes en tota la seva amplitud. La capacitat per a fer-ho hi és, i el pioner i la caravel·la està demanant a crits silenciosos que se’ls tingui en compte com a grans de veritat. Un altre nivell és la descoberta de l’escoltisme com projecte social. Als escoltes no només hi anem a jugar o a créixer com a persones sinó que l’acció col·lectiva, la finalitat de tot plegat, és deixar el món una mica millor de com estava.

Tot i això, és també temps de projecte personal. Ja ho dèiem, cal prendre-hi decisions vitals que marcaran el futur immediat i a mig termini d’ells i elles com a persones.

Prenem responsabilitats.

Som idealistes i ambiciosos.

El lema és Fent camí.