Proposta educativa

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya es proposa educar els nois i les noies de Catalunya de cara al seu desenvolupament com a ciutadans compromesos. Adrecen la proposta educativa a tots els infants, adolescents, joves i adults, ja que tota persona té moltes coses a aprendre, un camí per recórrer cap a la transcendència i un país per entendre, estimar i transformar.

La nostra proposta educativa es fonamenta en tres opcions bàsiques que representen tres angles d’actuació concrets en el terreny del servei a la societat. Aquestes tres opcions es concreten en una proposta de valors explícits a la llei escolta i guia.

Al mateix temps, la proposta educativa no seria completa sense la definició d’una metodologia que defineix el nostre estil de fer, parlem de l’educació per a l’acció i de la Pedagogia del Projecte. A més a més, hem concretat els trets qualitatius que configuren el nostre mètode, són els anomenats dinamismes.

L’organització dels agrupament es fa en cinc unitats. El conjunt de totes les unitats d’un mateix interval d’edat dels diferents agrupaments del Moviment es coneix amb el nom de branques i cadascuna d’elles té un nom concret.

Cada branca treballa independentment en els seus projectes, encara que es basen tots en una mateixa proposta metodològica que guia l’acció educativa. Cada grup és autònom i presenta iniciatives de grup, mitjançant l’anomenada Pedagogia del Projecte.

El mètode escolta i guia està pensat per treballar progressivament amb infants i joves des dels 6 fins als 19 anys. En cadascuna d’aquestes etapes, l’infant creix i es forma fins a acabar el procés educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.