Preguntes freqüents

En aquesta pàgina hi trobareu un recull dels dubtes més freqüents que ens solen preguntar. Per a qualsevol altre dubtem, podeu contactar amb nosaltres a estornell@escoltesiguies.cat

Com puc apuntar el meu fill/a al cau?
A finals de setembre obrim el període de preinscripcions i el procediment és molt fàcil: només cal que omplis el formulari de preinscripció amb les dades que et demanem.  El trobaràs als nostres canals de comunicació habituals, correu electrònic, xarxes socials i el web.

Un cop acabat el termini, fem les inscripcions (normalment és durant la primera setmana d’octubre).

I tot i que ens agradaria que tothom pogués formar part de l’Estornell, tenim unes places limitades i la inscripció del teu fill dependrà de les places disponibles del curs en qüestió. En tots dos casos, t’avisarem per correu. En el cas que el teu fill tingui plaça, t’enviarem la inscripció i tota la informació d’inici de curs.

I si aquest any el meu fill no entra al cau?
Donem l’opció de la llista d’espera. Per ordre d’inscripcions, si hi ha una baixa, es trucarà a la següent família de la llista. Si per places el teu fill/a no pot entrar a l’any actual, et recomanem que enviïs un correu electrònic comentant que t’agradaria apuntar-lo/apuntar-la l’any que ve i t’explicaríem tot el procés.

Els caps tenen alguna formació?
I tant, estem en formació constant!

Tots els caps nous realitzen dues formacions: FOCA Inicial, la formació de caps per conèixer el moviment i el mètode escolta i el curs “Prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure” de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

A més, la majoria de nosaltres hem cursat la formació i tenim el títol de Monitor de Lleure. I és que l’Escola de la Demarcació de Minyons i Escoltes de Catalunya ofereix el curs “FOCA (Formació de caps) i molts de nosaltres ho fem a través d’aquí.

També hi ha altres formacions com FORMIGA, per al títol de Director de Lleure.

I els monogràfics, formacions de 40 h sobre un tema en concret com orientació i astronomia, educació emocional, lideratge, gestió del dol… entre molts d’altres.

La formació és constant i contínua, i tots els cursos i títols estan avalats per la Generalitat. Alguns caps de l’Estornell han estat o són formadors en diversos espais/casals d’estiu/casals d’hivern, les escoles de formació del moviment escolta, etc.

Com gestionen els caps els campaments d’hivern/estiu?

Cada any es fa el dossier de campaments, un document de moltes pàgines obligatori per poder marxar. En aquest dossier hi consten tots els  jocs, el material, el pressupost, les rutes… En definitiva, tot allò que duem a terme en uns campaments, També es notifica a la Generalitat, als ajuntaments i als consells comarcals.

Amb tota “la paperassa” ben feta ens autoritzen per marxar de campaments amb totes les garanties de seguretat.

Si el meu fill es fa mal, els caps sabran què fer?

Els caps reben una formació concreta de Primers auxilis per a Monitors i diferents recursos durant la formació per al títol de monitor. Al document d’inscripció de principi de curs queda anotat si es requereix alguna atenció especial per al nen/a.

Abans de campaments també es revisen les al·lèrgies, intoleràncies i qualsevol patologia alimentària.

Els caps guanyen diners?
No, el cau és 100% voluntari. Els caps no cobrem. I l’Estornell és una entitat sense ànim de lucre. El nostre únic benefici és creure en la transformació social a través de l’educació en el lleure.

Els diners de les inscripcions, quotes, sortides i campaments van destinats íntegrament al transport, allotjament, àpats i material.

Penjareu fotos a les xarxes socials?

Les publicacions a les xarxes (facebook, twitter, etc) estan regulades. Les imatges es pengen als comptes oficials validats per l’entitat i són imatges de grup que il·lustren les activitats pròpies de l’escoltisme.

A principi de curs, les famílies firmeu un document de cessió dels drets d’imatge que permet que el vostre fill/a surti a les fotos sense cap impediment legal.