Preguntes freqüents

En aquesta pàgina trobareu un recull dels dubtes més freqüents que ens solen preguntar. Per qualsevol altre dubte podeu contactar amb nosaltres a estornell@escoltesiguies.cat

Com puc apuntar al meu fill/a al cau?
A mitjans de setembre es fan les inscripcions. Depenent de les places disponibles, es passaran inscripcions per les escoles d’educació primària de l’Espluga. Desgraciadament, no podem agafar a tothom, algunes branques estan molt plenes i tenim un màxim de nens/es. Si el teu fill/a entrés, faríem arribar els fulls de Inscripció del curs, ja ets dins! Els podràs portar el primer dia de cau.

I si aquest any el meu fill no entra al cau?
Donem l’opció de la llista d’espera. Per ordre d’inscripcions, si hi ha una baixa, es trucarà a la següent familia de la llista. Si per places, el teu fill/a no pot entrar en l’any actual, recomanem que envieu un correu electrònic comentant que us agradaria apuntar-lo/apuntar-la l’any que bé i us explicaríem tot el procés.

Els caps tenen alguna formació?
I tant! El cap nou, realitza la formació de monitor de lleure (si vol), també coneguda com “FOCA” (Formació de Caps). Té una durada de 310 hores [150 teòriques i 160 pràctiques], al acabar s’ha de fer dos treballs aptes i s’obté el títol i carnet de monitor/a de lleure.

Hi ha altres formacions: FORMIGA per al títol de Director de Lleure (320 hores, de les quals 200 són teòriques) es sol fer després de foca.

Els Monogràfics, formacions de 40h sobre un tema, orientació i astronomia, educació emocional, lideratge, etc. se’n poden fer tants com es vulgui.

La formació és constant, i tots els cursos i títols estan avalats per la Generalitat de Catalunya. Alguns caps de L’Estornell han estat o són formadors en diversos espais/casals d’estiu/casals d’hivern, etc.

Com gestionen els Caps els campaments d’hivern/estiu?

Cada any es fa el Dossier de campaments, un document de més de 55 pàgines obligatori per poder marxar, en aquest dossier hi consta jocs, material, pressupost, ruta… totes les activitats i com es duen a terme. També es notifica a la Generalitat la durada dels campaments, lloc, número de participants, dades dels responsables, etc. Els ajuntaments i consells comarcals estan avisats.
Amb tota “la paperassa” ben feta s’autoritza a marxar de campaments, en cas d’alerta tothom sap on som i què estem fent.

Si el meu fill es fa mal, els caps sabran què fer? Els caps i quel·les reben una formació concreta de Primers auxilis per a Monitors i recursos varis durant la formació per al títol de cap. Al document d’inscripció de principi de curs queda anotat si es requereix alguna atenció especial per al nen/a. En cas de dubtes o donar xarops en una sortida comenteu-ho als caps sense problema.
Abans de campaments també es revisa menús (si hi ha celíacs, al·lèrgics) etc, i es pregunta el que es necessiti a gent entesa.

Es guanya diners?
No, el cau és voluntari. Els caps no cobrem. Els diners de les inscripcions, quotes, sortides i campaments van destinats al transport, cases, camps i material divers.

Fotos a les xarxes socials?
Les Publicacions a les xarxes (facebook, twitter, etc) estan regulades. Les imatges es pengen als compte oficial validat per l’entitat i són imatges de grup que il·lustren les activitats pròpies de l’escoltisme. Els pares a principi de curs firmeu el document de drets d’imatge, permet que el vostre fill/a surti a les fotos.