Aquest curs, “Conscients del repte!”

L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mirant cap al seu futur, que es decidirà l’any que ve.

Aquest curs volem ser conscients del repte. Conscients d’un repte personal, col·lectiu i associatiu. Un repte personal que assumim amb la nostra forma de viure pel sol fet de ser escoltes i guies. Un gran repte col·lectiu que emprenem a consciència treballant dia a dia perquè la nostra tasca educativa respongui a les necessitats de la nostra societat. Un repte associatiu que, aquest curs, com a membres de les tres associacions escoltes de Catalunya, ens demana treballar conscientment per decidir l’any que ve el futur de l’escoltisme del nostre país. No ens volem perdre aquesta embranzida final. Sabem que el nostre paper és molt important.

Fa 9 anys que l’escoltisme català, configurat en tres associacions, va iniciar una reflexió conjunta sobre les seves mancances i un treball sobre els reptes a afrontar per donar una millor resposta a les necessitats de la nostra societat.

La conclusió va resultar una aposta per unir les tres associacions en una de sola, construint un nou marc associatiu que englobés a tot l’escoltisme català actual i futur. Aquesta associació seria el resultat fruit d’un treball participatiu en diversos àmbits de treball, que finalment es votaria a les assemblees generals de les tres associacions.

Aquesta fase de construcció ara s’acaba, arribem ja al final del procés que culminarà amb la votació el novembre de 2018 a les respectives assemblees. Per això aquest curs representa un moment decisiu. Un moment en el que tots i totes hem de ser conscients del repte que tenim per davant, animant-nos a conèixer tot el treball fet fins ara per a poder construir-nos una opinió pròpia, fonamentada, argumentada, i continuar treballant per reflexionar-la, discutir-la i valorar-la.

Per tot això “Conscients del repte!” és lema del curs actual que compartim les tres associacions i que acompanyarà també el congrés que farem al juny amb tots els caps de l’escoltisme català. Serà l’últim cim del procés d’unitat abans de la votació que farem al novembre de 2018.

Som-hi!
Sempre a punt!